Jokerspel – statistik för det spel som får oss att dra på smilbanden och hålla tummarna för en storvinst.

joker statistik

Det finns en rad olika jokerspel som erbjuder spännande möjligheter att vinna, och i denna artikel ska vi titta närmare på några av dem och djupdyka i statistiken bakom joker. Häng med på en färgsprakande resa där chanserna att bli rik är lika oförutsägbara som jokerns skratt!

jokerkort

Svenska Spels Joker

Ett av de mest kända jokerspelen i Sverige är Svenska Spels Joker. Det kan spelas tillsammans med Lotto, Vikinglotto och Eurojackpot. Spelet går ut på att pricka in sju nummer i rätt ordning, från höger till vänster, som dras i en särskild jokerdragning. Chansen att vinna första pris (hela rätt) är 1 på 10 miljoner, och trots dessa odds har det funnits flera lyckliga vinnare genom åren.

Statistik för Svenska Spels Joker:

 • Chans att vinna första pris: 1 på 10 000 000
 • Antal jokernummer: 7
 • Nummeromfång: 0-9 (siffror väljs från denna uppsättning)

Amerikanska Mega Millions

Mega Millions är ett av de största lotterispelen i världen, och det inkluderar också en jokerfunktion – Mega Ball. När du spelar Mega Millions väljer du fem nummer från 1 till 70 och en Mega Ball från 1 till 25. För att vinna jackpotten måste du matcha alla sex numren, inklusive Mega Ball. Chansen att vinna jackpotten är astronomiskt låg, men det hindrar inte folk från att drömma stort.

Statistik för Mega Millions:

 • Chans att vinna jackpotten: 1 på 302 575 350
 • Antal jokernummer: 1 (Mega Ball)
 • Nummeromfång: 1-25 (Mega Ball väljs från denna uppsättning)

Europeiska EuroMillions

EuroMillions är ett populärt lotterispel i Europa med en jokerfunktion kallad Lucky Stars. När du spelar EuroMillions väljer du fem nummer från 1 till 50 och två Lucky Stars från 1 till 12. För att kamma hem jackpotten måste du matcha alla sju numren, inklusive båda Lucky Stars. Chanserna att vinna är låga, men det är en del av spänningen.

Statistik för EuroMillions:

 • Chans att vinna jackpotten: 1 på 139 838 160
 • Antal jokernummer: 2 (Lucky Stars)
 • Nummeromfång: 1-12 (Lucky Stars väljs från denna uppsättning)

Oavsett vilket jokerspel du väljer att spela är det viktigt att komma ihåg att chanserna att vinna är små, och spel bör alltid ske ansvarsfullt. Men det är just det oförutsägbara och slumpmässiga i jokerspel som gör dem så spännande och underhållande för många. Det är en chans att drömma om en plötslig vändning i livet och föreställa sig hur man skulle använda vinstpengarna.

Brasilianska Mega-Sena

Mega-Sena är Brasiliens största lotteri och inkluderar en jokerfunktion i form av en bonusboll kallad “quina”. För att spela Mega-Sena väljer du sex nummer från 1 till 60. Du vinner jackpotten genom att matcha alla sex numren, men om du matchar fem nummer och den sjätte bollen är quina, vinner du en betydligt större summa än om du bara matchat fem nummer.

Statistik för Mega-Sena:

 • Chans att vinna jackpotten: 1 på 50 063 860
 • Antal jokernummer: 1 (quina)
 • Nummeromfång: 1-60 (nummer väljs från denna uppsättning)
 1. Australiska Powerball

Australiska Powerball är ett annat populärt lotterispel med en jokerfunktion. När du spelar Powerball väljer du sju nummer från 1 till 35 och en Powerball från 1 till 20. För att vinna jackpotten måste du matcha alla åtta numren, inklusive Powerball. Chansen att vinna är fortfarande låg, men det är precis vad som gör spelet så fängslande.

Statistik för Australiska Powerball:

 • Chans att vinna jackpotten: 1 på 134 490 400
 • Antal jokernummer: 1 (Powerball)
 • Nummeromfång: 1-20 (Powerball väljs från denna uppsättning)

Oavsett om du spelar för att drömma stort, för att ha kul med vänner eller helt enkelt för att förgylla en vardagskväll, är jokerspel en färgglad och underhållande del av spelandets värld. Kom ihåg att chanserna att vinna de största priserna är mycket små, men ibland är det just drömmarna och fantasin som gör det så spännande att spela.

Så nästa gång du funderar på att testa ett jokerspel, tänk på de olika möjligheterna som finns och var beredd på att bli överraskad av jokerns nycker. Och vem vet – kanske är det just din turdag när jokern skrattar och skänker dig en vinst du aldrig kommer att glömma!